Skip to content

lys og glade dage

brug din ferie til personlig udvikling i dejlige fællesskaber

Oversigt 2020

Blæser- Og Slagtøjsmusikkursus 

28. Juni – 4. Juli 2020

Kurset er for alle, der har lyst til at spille i et stort harmoniorkester/Concert Band. Der vil både være instrumental- og sammenspilinstruktion for træ – og messingblæsere samt slagtøjsspillere

Den Musikalske Familie (Ingen Ledige Pladser)

12. Juli – 18. Juli 2020

Det årlige inspirerende familiekursus med bl.a. tegne/maleværksted, musikalsk legestue, sammenspil, friluftsliv og masser af sjove fællesaktiviteter. 

Rytmisk  Sommer 1 

19. Juli – 25. Juli 2020

Uge 1 af det traditionsrige stævne med sammenspil, lydteknik, sang og sangskrivning i inspirerende form. I år inviterer vi indenfor til 8 dage med sangskrivning, fordybelse, fælleskab og selvfølgelig en masse musik. Du får mulighed for at udfordre dig selv musisk såvel som menneskeligt, hvad enten du vælger at fordybe dig i Sangskrivning, sammenspil eller Produktion.

Rytmisk Sommer 2 

 26. Juli – 1. August 2020

Uge 2 af det traditionsrige stævne med sammenspil, lydteknik, sang og sangskrivning i inspirerende form. I år inviterer vi indenfor til 8 dage med sangskrivning, fordybelse, fælleskab og selvfølgelig en masse musik. Du får mulighed for at udfordre dig selv musisk såvel som menneskeligt, hvad enten du vælger at fordybe dig i Sangskrivning, sammenspil eller Produktion.

Rytmisk Sommer 3

 19. Juli – 1. August 2020 – 14-Dages Kursus

Begge uger af det traditionsrige stævne med sammenspil, lydteknik, sang og sangskrivning i inspirerende form. I år inviterer vi indenfor til 2 uger med sangskrivning, fordybelse, fælleskab og selvfølgelig en masse musik. Du får mulighed for at udfordre dig selv musisk såvel som menneskeligt, hvad enten du vælger at fordybe dig i Sangskrivning, sammenspil eller Produktion.

“fantastisk ferie – jeg kommer igen!

SKOLENS OMRÅDE

Som i en lille landsby er husene placeret i en hestesko, op mod spisesal og skole.
I “haven” er der skov, frugtlund, bålpladser, økosauna, halmballehus, tennis- og fodboldbane. Den kæmpe udendørs scene, har også træningsfacilliteter, og der er mulighed for at overnatte i vore shelters eller lege på teambuildingbanen.

HUSENE

Du bor i et af 8 huse sammen med 10-12 andre. Det er jeres, og sammen med en huslærer finder I ud af hvordan I vil leve.
De fleste huse vælger at have ro efter klokken 23, men cafeen (og skolen) er altid åben.

 

FACILITETER

Vi har 2 store studier med indspilningsrum samt 4 lidt mindre. Derudover er alle vore godt 25 Macs sat op så du kan producere musik, lave grafik og video mv.
Vi har 4 veludstyrede øvelokaler, og når der er press på bruger vi også koncertsalen og caféen.
I koncertsalen er der masser af PA, digitalmixer, Steinway, “biograf” mv.
Der er desuden 3 meget store øvebokse, 3 trommebokse, og en del andre øvemuligheder.
Pianolab giver mulighed for at nørde brugsklaver – også når man er mange. DataLab er et af mange muligheder for at producere musik, eller lave grafik/video. Her er der keys, Ableton live med pads, logic osv.

 

Læs mere om faciliteterne (praktisk)

PERSONALET

Der er 10 fastansatte lærere, hvoraf 9 er professionelle musikere, som du møder hele tiden – også om aftenen når de har “vagt”.
Vi har over 10 faste timelærere som du ser i undervisningen, og endnu flere undervisere og musikere vi tager ind efter behov.
Vore undervisere er dog ikke bare profesionelle – de brænder både for deres fag, og for alt muligt andet. Bliv derfor ikke overrasket når en lærer der er professionel musiker snakker om, og underviser i eksistentielle, politiske og praktiske fag. Vi er engagerede mennesker der lever efter at der også skal bredde til et menneskeliv.
Det gælder også “det praktiske” personale. I køkkenet og hos pedellerne finder du dygtige og lidenskabelige mennsker det godt kan betale sig at tage en snak med. 

Her kan du læse mere om personalet.

SKOV & STRAND
OMKRING SKOLEN

Der er ret lækkert rundt omkring os. Vi har skov og strand tæt på, og Odsherred er kendt for sit fantastiske lys.
Vi har selvfølgelig flere solskinstimer end andre steder i Danmark, og i det hele taget er her rart.

 

 

Læs mere om området

FAGENE

Du vælger et liniefag inden du starter – de er 
elektronisk musik, sangskrivning og produktion, lydproduktion, musik i band, kroppen i musikken og urban.

Derudover vælger du bifag og valgfag,  og får en del fællesfag. 

Blæser- Og Slagtøjskursus

Kurset er for alle, der har lyst til en uge med et stort harmoni-orkester/ Concert Band.
Der er både instrumental og sammenspilsinstruktion for træ – og messingblæsere samt slagtøjsspillere. Desuden vil kurset omfatte foredrag, morgensamlinger, koncerter, en udflugt, debataften mm.
Repertoiret bliver valgt under hensyntagen til deltagernes forudsætninger, og vil være af forskellig sværhedsgrad (let, middel, svær).
Der er mulighed for, at oprette et selvstændigt hold med et let repertoire, hvis der er behov for det. Noder udsendes til alle deltagere ca. 1 måned før kursets start. Dirigenten foretager fordeling af stemmer til de tilmeldte i videst muligt omfang under hensyntagen til de tilmeldtes ønsker.
Lars Gjerlufsen – Kursusleder
 

Tilmeld blæserkursus

Den musikalske familie

Er for dig der ikke kan holde nallerne væk fra filteret på en synthesizer og elsker at grave samples frem fra vindens susen til køllens møde med stortrommens skind. Du vil blive taget med på en rejse gennem den elektroniske musiks afkroge og lære at forstå hvorfor nutidens produktioner lyder som de lyder.

Du kommer til at lære Ableton Live at kende fra bunden.

Programmet som er de fleste elektroniske musikers go-to værktøjskasse, hvadenten det handler om sounddesign, produktion eller live performance.

Du vil møde et stærkt hold af professionelle musikere i lærerteamet og efter behov hiver vi folk ind udefra, så du bliver den elektroniske musiker både med laptoppen på knæene og på scenen du gerne vil være.

Familiekursus

Rytmisk sommer 

Vi byder indenfor til sommerhøjskole med højt til loftet for såvel den, der ønsker at skabe og den, der ønsker at udøve musik. Nogle workshops har fokus på det tekstligt skabende andre det melodiske, nogle har fokus på at sammenspil og andre igen på improvisation. Begyndere som øvede har plads i det rytmiske fællesskab. Det bliver herligt! Rytmisk Sommer er højskole med alt det bedste for den, der elsker musik som livsstil. Vi skal spille, lytte og skabe musik og tekst; og indimellem skal vi bevæge os til rytmer og sang. Henover det hele er samtalen og samværet. Det frodige favnende fællesskab, som vi alle mærker, vi er en del af, når vi sammen sætter kursen: midt i den smukkeste natur. Det er rytmisk liv med sang og musik, hvor du kan udfordre dig selv musikalsk og menneskeligt.

Sascha Qvortrup – kursusleder  

Rytmisk sommer U1

PDF-FILER – rytmisk sommer

Her kan du se vore hæfter og papirer som giver meget mere dybdegående information. 

højreclick for at downloade filerne – ellers åbner de bare.

SANGSKRIVNING OG PRODUKTION

Er for dig som ønsker at blive bedre til at skrive og producere sange.
Du vil i løbet af opholdet få mulighed for at sætte dit fokus så du arbejder ekstra meget med sangskrivning, lyrik og komposition, avancerede produktionsaspekter og nørde ekstra med programmer Logic Pro og Abeleton, lydstudiearbejde, PA, eller med elektronisk musik. 
Du får inspiration og masser af feedback. Vi bruger hinanden, skolens mange bands, og inviterer andre professionelle musikere der måske har en anden “vinkel”. Der er mulighed for at sætte forskelligt fokus gennemtilvalg og specialisering.
 

Familiekursus

URBAN

I efteråret 2020 starter vi en ny linie med fokus på URBAN. 

Vi arbejder med dine og bandets kompetencer og møder jer med udfordringer på jeres potentialer. Vi arbejder også med bandets dynamik og udtryk, samt bandlyd, time, kor, rytmegruppe, aflytning og improvisation. Vi har fokus på det sociale og den udfordring, det kan være at udvikle et fællesskab. At lytte til hinanden er på flere planer en forudsætning for at skabe en god stemning, så musikken kan gro. 

På Bandlinjen er der derudover Instrument/Vocal workshops samt soloundervisning, så du kan udvikle dit spil eller din sang. Her har du bl.a. mulighed for at arbejde med repertoiret på holdet. Sammenspil på Bandlinjen kulminerer med en afslutningskoncert. 

 

KROPPEN I MUSIKKEN

Du er interesseret i at arbejde med kroppen som instrument, og som værktøjskasse til din personlige udvikling.

I efteråret 2020 vil du komme til at arbejde sammen med lyrikere, musikere og lysmestre for at skabe et værk som I tager på turne med.

Du lander på en skole fuld af musik, og vil være med til at sætte kroppen på dagsordenen, og bære den ind i musik og kunstneriske udfoldelser.

ANDRE FAG

Bifagene er næst efter liniefag det som fylder mest i skemaet. Derudover er der valgfag – en hyggelig fredag med et noget andet skema, og fællesfag som gerne skulle være med til at gøre dig “mere til dig”.

På siderne om liniefag finder du nederst alle andre fag i den nederste del af siden

Praktisk, kalender og sommerkurser

I menuen praktisk finder du alt om hvad et ophold koster, hvad der sker osv. På siden sommerkurser finder du alle sommerkurser.

Mange praktiske oplysninger vil være foldere der kan downloades.