Andre_fag_2020_1_img-gl_version

Færdighedsfag

For at støtte op om dit hovedfag, eller give noget kontrast, kan du vælge et færdighedsfag. Det er fag som kan give dig en skarpere faglig profil og give dig nogle værktøjer som du mangler.

VALGFAG til krop og hoved

Du skal vælge to valgfag – et til dit hoved, og et til din krop…

Begge fag vil udvikle dig sammen med andre udfra devisen om at vi skal udvikle både kroppen og hovedet ligemeget hvad vi ellers vil og drømmer om.

FÆLLESFAG

Også i det helt store fællesskab skal vi udvikle os. Vi skal spille sammen, synge sammen i kor, have debatter og oplæg – sammen.

 

Færdighedsfag

For at støtte op om dit hovedfag, eller give noget kontrast, kan du vælge et færdighedsfag. Det er fag som kan give dig en skarpere faglig profil og give dig nogle værktøjer som du mangler.

VALGFAG til krop og hoved

Du skal vælge to valgfag – et til dit hoved, og et til din krop…

Begge fag vil udvikle dig sammen med andre udfra devisen om at vi skal udvikle både kroppen og hovedet ligemeget hvad vi ellers vil og drømmer om.

FÆLLESFAG

Også i det helt store fællesskab skal vi udvikle os. Vi skal spille sammen, synge sammen i kor, have debatter og oplæg – sammen.

 

Færdighedsfag

Lyrik

Du kommer til at arbejde fokuseret med tekster til sang og digt. 
Vi leger med sproglige udtryk overfor omverdenen i form af sangtekster, digte, rap, samt sproglig kreativitet og dens metoder.

Musikalsk kuffert

“Fyld værktøjskassen op” så du er klar til MGK eller konservatoriet i forhold til nodelæsning, hørelære, brugsklaver, musikteori osv. Du kommer til at udvikle dig musikalsk gennem fx. rotation, og får værktøjer til improvisation og bandledelse.  

Foto og Grafisk design

Som musiker og i alle mulige andre sammenhænge giver det mening at vide noget om, og kunne agere på sociale medier, og lave billeder og layout “der virker” Her får du mulighed for at udvikle dit DIY sammen med andre.

 

drh_dk-IMG_1105

Flere mulige færdighedsfag

Mennesket i musikken

Hvis du har lyst til selvudvikling med musikken i centrum, er dette faget for dig. Vi arbejder med coachingteknikker, og fordyber os i mødet mellem mennesker i musik som medium. 

Sangskrivning

Kan du lide at komponere musik, eller har du lyst til at komme i gang med det? Så er dette bifagfag noget for dig.

Du behøver ikke være guddommeligt inspireret kunstner for at lave god musik. Der er en del håndværk i det – så med det i “håndtasken” kan du skrue en god sang sammen. Det kommer du til!

Do it With Friends

Som musiker vil du især I starten skulle lave det meste selv – eller lidt sjovere; med dine venner. 
I DIWF og laver vi foto, video, events, og strategi på sociale medier. 
 Vi kan også arbejde med artistidentitet, musikbranche, projektstyring og indtjeningsmuligheder som musiker. 

VALGFAG

Sport og leg

Efter en lang uge med masser af musik og arbejde inde, er det godt at røre sig.

Vi leger og dyrker sport på en lidt anden måde – de ting du kender får lidt andre regler så alle er mere på lige fod – og det bliver anderledes.
Vi finder også i fællesskab sportsgrene vi ikke har prøvet før – og tager ud og prøver dem. Det kan være fægtning, kajak, bounderball, goalball, klatring, parcour….

Økologi

Hvordan bliver vi bæredygtige? Det er ikke nok (kun) at tænke over det, vi skal også handle på det. I Øko tænker vi – og vi bygger ting, ligesom generationer af højskoleelever før har gjort det på DRH. Der er bygget et halmballehus, en sauna, bålhus, en fællesplads – “verdens navle” (se billede), og en masse andet.

 

drh_dk-IMG_1105
drh_dk-IMG_7117

Flere valgfag!

Kunst

Værkstedsorienteret fag med udgangspunkt i moderne kunst og samtidskunst. Faget rummer både teori og praksis, og du vil blive introduceret til forskellige genrer, medier og metoder, der vil danne grundlag for praktiske eksperimenter og arbejde med egne værker og projekter.

Praktisk Improvisation

Få den teoretiske del af musikken over på dine instrumenter. Du kommer til at spille en masse og udvikle dit øre og dit musikalske vokabularium.

HILIFE

Der danses, synges og spilles musik fra vestafrika sammen med Ebenezer som oprindeligt er fra Ghana. Vi har mange afrikanske trommer og du kommer til at lære både dem og en afrikansk rytmefornemmelse og musikalsk tilgang at kende.

Mindful Move

Mød dig selv og andre gennem bevægelse. Du vil komme helt ned i din krop, få ro på, og blive udfordret i trygge rammer. Vi laver yoga og leger med kropslig kommunikation, bevæger bindevævet og lærer vores nervesystem at kende. Og vi udforsker forbindelsen mellem bevægelse og musik

Produktion og liveafvikling af elektronisk musik

Valgfaget vil tage udgangspunkt i Ableton Live. Vi har den store udgave, Ableton Pads og lærere som arbejder med programmet i deres eget virke. Du får en legeplads du nok ikke troede fandtes.

Sangens univers

For dig som vil udvikle din sang i en glad, tryg og seriøs atmosfære. Du bliver stærkere som sanger gennem arbejde med Sangteknik: vejrtrækning, støtte, klang, artikulation, dynamik, rytmik…

Urban/Hip-Hop

Her er 360 grader rundt om hiphop kulturen og musikken. Vi arbejder i de små studier og laver beats, tekster og bruger en del tid til feed back.

Læs mere om lydproduktion

Fællesfag

Højskolen giver dig heldigvis meget mere end super musikundervisning. Vi ønsker at du udvikler dig personligt – vi tror på du så bliver en bedre musiker,  og får et bedre liv 😉

Kor

Vi synger alle i skolens kor. Det er fedt at synge sammen – også selvom man ikke synes man kan – det kan man!

Sammenspil på tværs

Alle skal spille – sammen. 

Det betyder vi mødes og laver forskellige band-konstellationer – fra det helt store super-big-band, til små trioer. Men vi blander kortene så du bliver udfordret i de meget trygge rammer var laver sammen.

Næser
drh_dk-IMG_7331-1

TEMA og debat

Vi øsnker at reflektere over forskellige ting sammen. Hvert semester har forskellige temaer.

Med udgangspunkt i et tema diskuterer vi livsvilkår og drømme. Vi har f.eks arbejdet med:

  • Bæredygtighed lokalt og globalt.
  • Kommunikation.
  • Sambakultur i Brasilien. Vi tager alle sammen til karneval, og laver derfor et act med sang, dans og samba. Derudover oplæg og diskussion om kulturen, religion(en) osv.
  • Ud og hjem. Et projekt hvor vi tog ud til lokale personligheder, fik deres historie og lavede en sang til dem som blev opført hvor de var – på tanken, på skolen, brandstationen… – og til en koncert på skolen.

MORGENSAMLING OG UGEAFSLUTNING

Hver morgen mødes vi til en højskolesang, beskeder og en præsentation. Både personalet og eleverne får en morgensamling, hvor de kan fortælle sig selv og/eller noget de brænder for. På den måde lærer vi hinanden bedre at kende.
Hver fredag samler vi ugen op, og kigger på den næste. Ofte er der også oplæg fra en foredragsholder, en lærer eller en elev.

FOREDRAG OG KONCERTER

Mindst en gang om ugen har vi inviteret en foredragsholder eller et band. Du vil f.eks. kunne møde politikere, forskere, filosoffer og musikere der holder oplæg. Koncerterne er fordelt så du helt sikkert bliver underholdt af noget du kender og udfordret af noget du ikke kender.

Dagligdag

Det meste af din tid er faktisk fritid. Husk du bor på skolen, og der er ingen transport.

Altså: Du vil kunne bruge alle de andre hele tiden, være i studiet, øvelokaler, i skoven og cafeen.  Pas på ikke at udvikle på din FOMO – det er lidt for let her.

PDF-FILER

Her kan du se vore hæfter og papirer som giver meget mere dybdegående information. 

højreclick for at downloade filerne – ellers åbner de bare.